Afscheid Samenwerkt055.

En dan is die dag gekomen. Spreek het uit en zoek de verlichting. De reacties volgen gestaag en dat snap ik. Als laatste initiatiefnemer heb ik dit keer mijn hart gevolgd. Want met mijn hoofd zijn tig redenen te bedenken om het uit te stellen. In de auto popt opeens het beeld binnen van de loszittende tand van dochterlief. Zou de tand er al uit zijn? Dagen heeft zij ‘last’ gehad van deze loszittende kies. Hij wiebelt en vraagt voortdurend je aandacht. Het beperkt je doen en laten. Het is onontkoombaar dat ie er op korte termijn uit gaat. Ik voel de herkenning en de beeldspraak.

Tijdens de wandeling door de Apenheul, georganiseerd door een vrijwillige gids en tevens mede-initiatiefnemer van Samenwerkt055, luister en proef ik de reactie om mijn verhaal. Aan het einde van deze middag neem en deel ik mijn besluit. Vanavond maak ik het op FB van Samenwerkt055 en de groepsapp bekend.

Pfff, spannend. Toch sta ik achter mijn besluit. Ruimte creëren voor nieuwe ontdekkingen.

 

Beste (oud-)leden van Samenwerkt055,

 

na 2,5 jaar gaat Samenwerkt055 er mee stoppen. Zo, die valt met de deur binnen! denk je misschien. Toch is deze beslissing niet over 1 nacht ijs gegaan.

 

Waar Samenwerkt055 in oktober’15 met 5 initiatiefnemers is gestart, heb ik het laatste jaar met lust en liefde veel tijd in Samenwerkt055 gestoken. Alle energie die ik ervoor terug kreeg hebben bijgedragen tot deze mooie en leerzame tijd.

 

Vele deelnemers mogen ontmoeten. Ieder met een eigen verhaal in een andere fase van rouwen en succes. Bergen en dalen. Een lach en een traan.

 

Leerzame workshops van deskundigen. Tegelijkertijd een proeftuin voor interne deelnemers om hun kennis te presenteren, waaronder ikzelf met groot genoegen.

 

Deelnemers kwamen in grote getalen of vormden een kleiner gezelschap. Ongeacht de grootte was men er voor elkaar. Oud-deelnemers kwamen zelfs weer terug wanneer het arbeidscontract niet werd verlengd.

 

En dan komen we in een flow waarin de arbeid weer aantrekt en de meesten elders betaalde of vrijwillige werkzaamheden vinden.

 

Na mijn WW en naast mijn betaalde werkzaamheden is Samenwerkt055 voor mij van grote waarde gebleven. Ik heb het ervaren als een groot avontuur en een fijne leerschool. Alles vanuit intrinsieke motivatie.

 

Hoewel ik met mijn spelkaarten en creatieve workshops mij in mijn element voelde, heb ik ook ervaren dat de energie is veranderd in de loop van de tijd.

 

Loslaten is niet mijn sterkste punt, maar als ik het doe dan doe ik het graag met iets feestelijks. Daarom zie ik allen die Samenwerkt055 een warm hart toedragen, graag bij Loods 17 voor een laatste drankje met elkaar. Samenwerkt055 kan een ieder alleen met eer en faam belonen.

 

Dank jullie wel.

Hartelijke groet, Stéphanie

De laatste initiatiefnemer van de 5.

 

Time for new adventures. Never stop exploring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *