Bevlogen gevlogen.

De maand november is voorbij gevlogen. ,,Met wat en waar ook al weer?” vraag ik mijzelf af waarbij mijn vleugelslag een moment in snelheid afneemt. Gelukkig biedt mijn digitale agenda inzicht in waar ik naar toe vlieg of ben gevlogen. Het was een bevlogen maand wat begon met een netwerkgesprek. Op bezoek bij het nieuwe werkadres van een oud-collega. Bij binnenkomst voel ik de warmte van het huis en herken ik haar passie. Voor onze gedeelde passie en wensen hebben wij niet veel woorden nodig. Toch kom ik er graag nog eens terug.

Woorden van passie en wederzijds respect worden ruimschoots vertegenwoordigd tijdens de week van Apeldoorn in Dialoog, waar ik mij voor dit jaar als tafelgespreksleider heb aangemeld. Bij de start voelt de aankleding nog wat vreemd, maar gaande het gesprek past het mij steeds beter. Twee middagen met verscheidene individuen op voor mij nieuwe locaties. Locaties waar ontwikkelt wordt middels studie en gesprek en voel mij daardoor al snel thuis.

Middels sociale media komen er nog felicitaties door voor mijn nieuwe betaalde werkzaamheden. Ik ben opnieuw weer werkzaam in de gehandicaptenzorg. Ook in de rol van begeleider bekommer ik mij om de sociale coherentie tussen de cliënten, medewerkers en de combinatie van beiden. Ik bekommer mij om de betekenis van het gedrag en heb het hier graag over met de aanwezige collegae. Het is zoeken naar de balans tussen het beklemmende en bevrijdende gevoel. Beklemmend relateert naar mijn werkverleden, bevrijdend ook naar de toekomst.

Het gevoel om overal naar toe te kunnen fladderen, past mij wel. Het geeft mij het gevoel steeds minder introvert te zijn. Waar ik goed alleen kan zijn om bij te tanken, verlang ik ook regelmatig naar een sociale omgeving om te kunnen groeien en bloeien.

Hoewel ik blij ben met de felicitaties voor mijn betaalde werkzaamheden, ben ik minstens zo gelukkig met mijn vrijwillige werkzaamheden. Deze maand ben ik bijna dagelijks op de school van mijn kinderen te vinden. Voor de kleuters bestaat er Talent in beeld; een titel die mij direct aanspreekt. Zoveel als mogelijk begeleid ik de kleuters bij het onderdeel knutselen. Naast Talent in beeld kan ik mijn creativiteit deze maand zeker kwijt door de school in Sinterklaas-sfeer te brengen. Samen met moedervriendinnen decoraties voorbereiden. Genieten! In een split second bied ik tijdens de Ouderraad-vergadering aan dat ik ook de kerstdecoratie ga doen.

Waar er in deze maand nog tijd is is er Samenwerkt055. Een moment om stil te staan bij wat je doet. Ik nodig de deelnemers uit letterlijk stil te staan om vervolgens een mindmap te maken van wat stilstaan bij hen oproept. Voor de een makkelijker gedaan dan bij de ander. Het brengt bewustwording. Binnen het gezelschap is stilstaan niet vreemd, zo blijkt uit de ervaringen die gedeeld worden. Door stil te staan kan je je verleden reflecteren en met nieuwe energie de toekomst tegemoet treden.

 

2 Comments on “Bevlogen gevlogen.

  1. Wat een mooie blog Stephanie! Ik heb nog vaak gedacht aan onze ‘stil staan’ sessie. Zo goed im daar een keer bij stil te staan! Dankjewel voor je inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *