Toastmasters

Net terug van een inspirerende avond ’Leren spreken in het openbaar’, georganiseerd door de Toastmasters. Tot de laatste 30 minuten heb ik getwijfeld. Had ik een excuus nu er een logeetje bij dochterlief was? Wat heb ik nou te vertellen op het podium? En zo nog wel wat redenen te bedenken. Maar met manlief thuis en de behoefte om toch weer eens bewust en vanuit een intrinsieke motivatie buiten de comfort zone te treden, reed ik weg van huis. Misschien was het wel vol en kon ik zo weer gaan. Ik benoemde het nog bij mijn opening. Ik werd hartelijke ontvangen met een korte introductie. Als flex-kracht in de zorg houd ik er wel van om me in nieuwe omgevingen te bevinden en dus nam ik plaats in afwachting wat de avond mij brengen zou. Lid of geen lid, iedereen werd betrokken bij de avondinvulling. Al staande tijdens de voorstelronde zag ik al weer meer bekenden. Uit Apeldoorn en verrassend genoeg ook een collega flex-kracht locatie Schaarsbergen. Daar stond ik op uitnodiging van laatstgenoemde op het podium, voor een improvisatie. 57 seconden weten vol te praten. Een gemiddelde score, zo bleek. De locatie heeft mij zeker geholpen om mij ‘thuis’ te voelen. Heb hier al eerder workshops mogen faciliteren en heb salsa gedanst in dezelfde ruimte. Het was ook vanavond een fijne groep mensen. Het was lang geleden dat ik in groepsverband weer heb nagenoten aan de lange tafel beneden. Ben zeker van plan om op korte termijn weer aan te schuiven.

Processed with MOLDIV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *