Kidsproof.nl: Klimbos Veluwe, superstoer klimmen en klauteren!

15 mei

Op een heerlijk zonnige woensdagmiddag bracht mamablogger Stéphanie met haar kids Mees en Saar (beide 8) en vriendin Yinthe (7 jaar) een bezoekje aan Klimbos Veluwe.

Stéphanie met Kidsproof-reporters Mees, Yinthe en Saar!“Mam… ik vind het toch best wel spannend….., maar ik vind het ook vooral heel leuk!”. Mijn kinderen zijn behoorlijk zenuwachtig zodra we in de auto stappen richting het Klimbos! Bij aankomst worden we heel vriendelijk ontvangen door Lisanne en direct start met een stevige uitleg over hoe het allemaal in z’n werk gaat. We worden in gordels gehesen en ik word door mijn kinderen uitgelachen, ze vinden namelijk dat mijn gordel op een luier lijkt. Wat ze nog niet weten is dat ze straks nog veel harder kunnen lachen om hun moeder 🙂

Onder begeleiding starten we met een proefroute. Het is even puzzelen met het aankoppelen van de haak en de tokkel, maar het lukt en we roetsjen het eerste stukje! We kunnen na het oefentraject door naar de 3 routes die speciaal geschikt zijn voor kinderen vanaf 7 jaar en een reikhoogte hebben van 1.30 mtr.

De junior-routes geel, paars en oranje zijn mooi opgebouwd qua uitdagingen en ongemerkt doen de kinderen steeds moeilijkere dingen en gaat het parcours stiekem steeds hoger. Via touwen, netten, wiebelende planken, ladders en tokkelbanen gaan de kinderen geen uitdaging uit de weg. Ik bewonder hun klimtechniek en zorgvuldigheid. Het begint bij mij nu ook te kriebelen en ik besluit de laatste route met ze mee te doen!

En dat heb ik geweten… lieve help, wat is dit hard werken en sommige dingen zijn echt wel eng! Waarom wilde ik ook al weer voorop? Na een tijdje zie ik achter me een rijtje kinderen wachten tot ‘die moeder’ eindelijk aan de overkant is! En mijn kinderen hebben dikke lol om mij! Maar na het parcours, een half uur zwoegen verder, ben ik wel onwijs trots op mezelf en eigenlijk nog meer op de kinderen, want die doen dit ook allemaal maar even. Maar vooral…. wat was dit tof zeg!

Na deze overwinning ben ik wel toe aan een kop thee en de kinderen willen uiteraard ijs! En na de versnapering staan ze direct weer te trappelen om de tweede ronde te doen. Ik laat het nu even voor gezien, ik bereid me vast voor op de spierpijn van morgen! Maar de kinderen genieten nog even door en eindigen de geweldige klimmiddag met een vrije val van maar liefst 18 meter!

Na 2,5 uur klimmen gaan we tot grote teleurstelling van de kinderen naar huis. Wat was dit een heerlijke middag, echt een aanrader. En je snapt het al… mijn kinderen weten nu ook direct waar het kinderfeestje gevierd moet worden!

Loes had mijn blog bij SMC055 gelezen en zag dat Kidsproof Apeldoorn-Deventer bloggers vroeg. Niet veel later zat ik in februari met Annet Jonkman (www.kidsproof.nl) aan tafel. Of ik af en toe een blog wil schrijven voor kidsproof.nl. Activiteiten voor kinderen van ca. 7-8 jaar. Het klimbos Junior was een avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *