Positieve flow

Aan tafel bij Plek. De twee stagiaires zijn druk bezig met hun leerprocessen en de ondersteuning van de 3 dames van Diep. Zij hebben een studie Climate & Management en Planologie, wat voor mij destijds een ver-van-mijn-bed-show was, en nog steeds eigenlijk. Diep adviseert in circulariteit, duurzaamheid en de cultuurveranderingen rondom de Nieuwe Omgevingswet. Aan tafel 2 van de 3 dames die samen plannen formuleren en uitschrijven.

Wat ik daar tussen doe? Ik werk tenminste iedere donderdag als host van Plek. Mensen ontvangen, events en lunches begeleiden. Hierbij krijg ik de ruimte voor mijn eigen creativiteit. Het in beweging zetten van een cultuurverandering intrigeert mij. Hoe kom je van niets naar iets?

Bij het lezen van magazines of op sociale media zie je het steeds vaker. In de hectiek van alledag kiezen mensen er steeds bewuster voor om dicht bij zichzelf te blijven. Niet egoïstisch bedoeld, maar willen delen in kleine groepjes mensen in de nabije omgeving. Hoe gek het ook mag klinken; kijken in je eigen spiegel is spannend.  Soms verlammend. Hier bij Plek wordt er ruimte geboden om jezelf te laten zien in stapgroottes die bij jou passen.

Gisteravond een bijeenkomst met het thema Growth. Wie ben jij en wat zijn je dromen als mens tussen de dag van geboorte en overlijden. Sommigen gaan zelfs verder en geloven dat je bestemming al voor je geboorte is bepaald. Het was een bijeenkomst met mensen die open staan voor nieuwe ontwikkelingen en avonturen. Mensen die geloven in mogelijkheden. Velen heb ik al eens of vaker mogen ontmoeten in de afgelopen 2 jaar. Hun positieve energie mogen proeven en afkijken. Klein beginnen en gaan leren ervaren door te doen. Doen wat bij je past.

Mijn 4 kernwaarden (verbinden, inspireren, rust creëren en ontwikkelen) zijn mijn basis. Hier kan in mee ontmoeten en ontdekken. Al hoewel ik liever niet in hokjes denk, herken ik veel van mijzelf als het gaat om perceving t.o.v. judging (bron MBTI) Open staan voor nieuwe wegen en avonturen. Ik voel mij rijk wanneer ik mij besef hoeveel mensen ik heb mogen ontmoeten. Er zijn waardevolle vrijwillige werkzaamheden en vriendschappen ontstaan. Gewoon door klein te beginnen. De energie stroomt en ik geniet van wat er op mijn pad komt.

Hoewel de ochtend wat opstartproblemen had, staat er weer een event klaar namens eveWel; de tekentafel van eveWel. Heeft eveWel nu een eigen facebooksite. Heeft een oud-deelnemer een artikel over Samenwerkt055 geschreven. Is er waardering voor mijn inspiratiekaarten en kreeg ik vanmiddag een onverwacht positief telefoontje van mensen met een open mind.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *